Руснаци идват за спа и манастири

14% повече братушки почивали у нас през 2013 г., 400 000 имат и свои имоти

Руснаци идват за спа и манастири | StandartNews.com

Москва. Руски туристи с интерес към спа ваканции, културни забележителности и поклоннически туризъм ще имат интерес към страната ни през 2014 г. Това са и акцентите при представянето на България като дестинация на двете големи специализирани изложения в Москва през март -"Интурмаркет" (от 15 до 18 март) и МITT (19-22.03.14). Над 50 родни туроператори, хотелиери и общини ще представят възможностите за отдих у нас на националните ни щандове. Това обяви посланикът на България в Русия Бойко Коцев пред агенция Фокус.

 

За първи път у нас през тази година ще дойдат и първите организирани руски туристи за поклоннически пътувания на православни вярващи по родните манастири и свети места, обяснява Коцев. За гостите от страната на Путин са предвидени посещения на големите манастири като Рилския, както и на т. нар. Малка Света гора край София. През това лято ще бъдат организирани и детски православни лагери за руски деца на Българското Черноморие, допълва Коцев.

 

Сред козовете на страната ни за привличане на още руски туристи са богатството на спа дестинации и културни забележителности. През последната година ръстът на братушките в родните курорти е 14%, като децата са се увеличили с близо 50 на сто, а близо 400 000 руснаци притежават имоти у нас. "В активния сезон в консулството в Москва се издават 8000-8500 визи дневно, като на ден се обработват до 1500 визи. Визите се издават в рамките на 2-3 дни, като за подаване на документи не се чака повече от 4 минути", казва още Коцев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай