Руските туристи се надяват на промоции

Руските туристи се надяват на промоции | StandartNews.com

София. Продължаващите втора седмица протести в Турция вече нанасят удари върху туристическия бранш, но никой не знае още доколко индустрията, която миналата година е донесла печалба от 30 милиарда долара на хазната, ще бъде засегната, съобщава bTV.

За момента резервации се отменят само в Истанбул, но туристите по цял свят следят с притеснение развоя на събитията в Турция. Управата на луксозния хотел "Етерно" на пъпа на Истанбул се оплаква от масова отмяна на резервациите. Близо половината им гости няма да дойдат през тази седмица. Въпреки протестите хотелът поддържа обичайното си високо ниво на обслужване, но е принуден да намали цената на нощувките близо двойно. Промоцията важи до 21 юни, но не е ясно дали и тогава митингите ще спрат. Спад на клиенти има и по ресторантите.

"Вече загубихме доста клиенти. Имаме известен брой посетители, но не са толкова, колкото по същото време миналата година. И съм сигурен, че скоро няма да ги видим отново," коментира Хикмет Байран, който е собственик на ресторант.
Най-доволни от ситуацията са руските туристи. Те се надяват покрай протестите хотелиери и ресторантьори да направят по-големи отстъпки за по-луксозни услуги, обясняват туроператори.

Западните туристи обаче са притеснени. Всички световни медии не спират да показват стряскащи кадри на побоища от турските площади. Властите в много държави дори предупредиха своите граждани да не пътуват до Турция или поне да внимават да не попадат в протестните шествия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай