Проблеми и бъдеще на СПА туризма ще обсъждат в Сандански

Проблеми и бъдеще на СПА туризма ще обсъждат в Сандански | StandartNews.com

В дискусията ще участват трима министри и кметове от чужбина

Сандански ще бъде домакин на Втори годишен конгрес на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, който ще се проведе на 27 и 28 май. Мотото на събитието е: „Туризъм и здраве - 2020". Събитието се осъществява в партньорство с Министерство на туризма, община Сандански, Европейската СПА Асоциация и Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в курортния град. За откриването са поканени трима министри – на здравеопазването – Петър Москов, но МОСВ – Ивелина Василева, и на туризма – Николина Ангелкова. Те ще говорят за политиката на държавата по регулацията и рекламата на българския балнеологичен и СПА продукт. В специален панел, свързан с добрите европейски практики при управление на СПА дестинации, ще говорят Петр Кулханек, кмет на световноизвестния чешки СПА курорт Карлови вари, и Маргарет Мерген, кмет на град Баден-Баден, Германия.

В програмата на конгреса са включени актуални теми, свързани с успешното управление на СПА дестинации, медикъл СПА и СПА хотели, подбор на кадри, тенденции в балнеологията и рехабилитацията и други актуални теми, свързани със СПА индустрията. За лектори са поканени водещи професионалисти и експерти от Европа и България в съответните области. На 27-ми Май 2015г ще се проведе workshop, на който ще се осъществят двустранни работни срещи между участниците в конгреса.

Всички участници, ще имат възможността да повишат компетенциите си в посока иновации в СПА индустрията и нови тенденции в туристическия сектор. Това ще доведе до изграждане на платформа за предоставяне на висококачествени услуги на конкурентно европейско ниво. По време на конгреса ще бъдат връчени за втори път и Наградите на Български съюз по балнеология и спа туризъм за иновации в областта на медикъл СПА и СПА сектора. ще се проведе и Общо събрание на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай