Повече шезлонги без пари в Бургас

Повече шезлонги без пари в Бургас | StandartNews.com

Бургазлии и летовници ще ползват повече шезлонги без пари това лято. "И тази година общината ще стопанисва Централния плаж. Ще бъдат закупени допълнително шезлонги. Освежени ще бъдат и чадърите, като те се ползват безплатно от плажуващите", обяви кметът на града Димитър Николов. Средствата за поддържането на плажната ивица са осигурени от общинската хазна и са заложени в бюджета на общината.

"Ще започнем по-рано да монтираме спортните съоръжения, защото тази година имаме може би двойно повече заявки за различни спортни мероприятия и културни празници на територията на бургаския плаж", допълни Николов. По думите му това е най-широката пясъчна ивица, която предизвиква интереса за такива прояви. Там има игрища за плажен футбол, волейбол и тенис.
Спасителните постове на Централния плаж в Бургас ще бъдат открити на 1 юни. До началото на юли ивицата ще охраняват единадесет души.
36 плажа са в процедура за отдаване под наем, съобщи в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. От тях 24 са в Бургаска област.
"За тази година обявихме 90 неохраняеми плажа. Всеки ден отваряме търгове и някои от ивиците вече имат стопани. Някои от плажовете обявихме отново с 30% намаляване на цената", коментира министър Ангелкова. С една трета по-ниска цена са "Китен-Юг", къмпинг "Китен", "Поморие-Юг".
Министърът на туризма се похвали, че за 9-те месеца онлайн регистърът на туристическите атракции има 2 млн. и 800 хил. посещения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай