Полет Истанбул-Варна на Turkish Airlines подкрепя туристическия сезон в България

Полет Истанбул-Варна на Turkish Airlines подкрепя туристическия сезон в България  | StandartNews.com

Почувствайте се като звезда в небето с полетите на Turkish Airlines

София. Полет Истанбул-Варна на Turkish Airlines ще обслужва пътници през активния туристически сезон. Първият самолет ще кацне на летище Варна на 30 май. Най-добрата авиокомпания в Европа разширява мрежата си от дестинации, които обслужва. Към момента самолети на THY летят само до столицата на България.

Turkish Airlines оперират по линията Истанбул-София от 1984 година. 2 редовни полета дневно се изпълняват 3 пъти седмично.

През последните две години сътрудничеството между България и Турция в областта на гражданската авиация се развива по посока на медицинския туризъм.

Turkish Airlines започват своето развитие в света на авиацията през 1933 година с 5 самолета. През годините флотът на компанията се разраства и в момента надхвърля 240 пътнически и карго въздухоплавателни средства. Доказателствата за устойчиво развитие не намаляват ентусиазма за развитие и качество и в момента Turkish Airlines работят със същата страст, както в първите години след създаването си. В момента самолетите на THY са най-новите в сравнение с всички европейски авиокомпании. Компанията следва програма за постоянна модернизация и повишаване на качеството на услугите, с която намалява възрастта на летателните средства. THY имат подписани договори с Airbus и Boeing за доставка на 252 нови самолета до 2020 година.

През последното десетилетие Turkish Airlines инвестират сериозни средства, които въпреки икономическата криза дават положителни резултати по отношение броя на пътниците, рентабилността, както и по отношение на постоянно разрастващата се мрежа от дестинации. Строгата финансова политика е свързана с добра дисциплина за намаляване на разходите. Като се има предвид и географската даденост на Истанбул като естествен мост между Изтока и Запада, Turkish Airlines има 30% по-ниски разходи в сравнение с европейските авиокомпании.

Turkish Airlines са носители на много награди за качество и високи стандарти при обслужването на клиентите. Компанията е определена за най-доба авиокомпания в Европа за 2011, 2012 и 2013 година в класацията на Skytrax. През 2013 година компанията е отличена и с наградите „World Best Economy Class On-Board Catering" и „Best Business Class Catering" на Skytrax, които са доказателство за високото качеството на храните и напитките, които получават пътниците в икономична и бизнес класа. Една от най-бързо развиващите се авиокомпании е удостоена и с наградата "Passenger Choice Awards" на Airline Passenger Experience Association (APEX).

Към края на 2013 самолети на Turkish Airlines летят до 244 точки (202 международни и 42 вътрешни). За последните 10 години компанията е увеличила дестинациите, до които пътува, като през 2003 година те са били 104. THY си поставя цел да увеличи броя на точките, до които достига до 300 пред следващите 5 години. Това превръща Turkish Airlines в превозвача с най-широка мрежа като изпълнява полети до 105 държави на 5 континента.

Въпреки трудностите, които изпитва глобалния пазар на въздухоплаването, броят на пътниците, които Turkish Airlines превозват, продължава да нараства, като достига ръст от 11% през 2011 година. През 2003 година компанията е обслужила 10,4 милиона пътници, през 2008 година техният брой достига 22,5 милиона. През 2012 година целите на Turkish Airlines са високи и компанията обслужва 38 милиона пътници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай