Почивам на Черно море, но ме дразни, че е нагъчкано

Почивам на Черно море, но ме дразни, че е нагъчкано | StandartNews.com

Калин Врачански,
актьор

Обичам нашето Черно море, но това не ми пречи да прескачам и на Бяло. Мисля си, че много българи почиват в Гърция, защото за цената, които плащат, получават по-добро качество и обслужване. Пък и морето е доста по-чисто от нашето. Като цяло хората не искат да виждат толкова бетон, презастроени курорти. Затова и предпочитат Гърция - там хотелите не са така на гъсто, има повече зелени площи, докато тук навсякъде е нагъчкано. Вижте Созопол например - един страхотно красив град, на какво прилича в момента? Останалите курорти по морето не са по-добре. А българите, когато вадят немалко пари за ваканцията си, искат комфорт насреща.

Общо взето, дали ще почиваш на Черно или Бяло мореq ти излиза едно също. Но пък тук си на своя територия. Ако нещо се случи, винаги можеш да реагираш бързо. Тук са приятелите ти, най-малко. Затова и аз избирам да почивам в България, за да съм с тях. Но понякога хващаме пътя за Гърция или Турция.

За да се върнат българите на родното море, просто трябва да се помисли за промени. Не може сутринта да си отвориш прозореца и да трябва да кажеш "Здрасти" на хората в съседния хотел. Много лошо е и, че къмпингите стават по-малко. А истината е, че много хората предпочитат да почиват там, затова и ходят в Гърция, където са много добре устроени. Храната и хигиената са другите ключови проблеми, които привличат и отблъскват туристите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай