Откриват сезона на Св. Анастасия

Откриват сезона на Св. Анастасия | StandartNews.com

Туристическият сезон по чудесата на България се открива от утре. Атракции, културно-исторически паметници и природни феномени чакат гости от страната и чужбина в идващия слънчев уикенд.

Общинският катамаран "Анастасия" открива сезона с круизи до остров Света Анастасия. Първият официален курс е планиран за 10 часа в събота. За двата почивни дни са предвидени по четири курса на ден. Катамаранът ще отплава от морска гара с капацитет до 25 пасажери.

От община Бургас обявиха вече и часовете за тръгване - 10, 11.30, 13.30 и 15. До края на месец април пасажерите ще се качват на катамарана след предварителна резервация за пътуване до острова на телефон 0882 004 124.

Цените остават без промяна - стандартният билет за корабчето е 9 лева, а за ученици и пенсионери - 6 лева. Остров Света Анастасия спечели приза за туристическа атракция №1 за 2015 година в националната кампания на в. "Стандарт" "Чудесата на България".

Утрешният петък пък е обявен за ден на туризма в Белоградчик, съобщи кметът Борис Николов. С него се слага началото на новия туристически сезон, макар че посетителският поток към града на скалите да не е секвал от Нова година.В града пристигат 50 представители на туроператорски фирми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай