Нашенци атакуват Бяло море в Гърция

Нашенци атакуват Бяло море в Гърция | StandartNews.com

Благоевград. Нашенци се редят на опашка за лятна ваканция в Гърция. Тази година има много голям интерес на български туристи за почивка на Бяло море в южната ни съседка. Това твърдят собственици на туристически агенции в Благоевград.

Базите им са пълни 100% през целия месец юни, а сезонът за тях започна още в средата на май. С пълна сила вървят и резервациите за месеците юли и август, макар тогава цените да са по-високи.

В благоевградска фирма списъците вече са пълни. Става въпрос за 200 легла в курортите Неа Врасна, Паралия Врасна и Паралия Катерини. Една смяна трае 5 нощувки, цената им сега е между 85 и 100 лева. За пиковия сезон от 15 юли до 20 август сумата вече ще е около 200 лева. В хотелската база има създадени условия за готвене и нашенците често се възползват от това, за да не харчат пари за хапване в гръцки заведения. „Имаме и договори с определени ресторанти за желаещите да се хранят в тях. Закуската е до 5 евро, а обядът и вечерята струват до 10 евро. Ние сме само посредници, не печелим нищо от това", твърдят туроператори относно договорките за по-изгодно изхранване.

На Бяло море отдъхват не само жители на Пиринския край, а идват все повече хора от цяла България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай