На вино и спа край Гоце Делчев

На вино и спа край Гоце Делчев | StandartNews.com

Единствен по рода си у нас уред извайва тела като на спортисти

Uva Nestum Wine & SPA предлага съчетание между домашен уют, лукс и перфектно обслужване

Ако сте перфекционист, обичате вкусните ястия от натурални продукти, качественото вино и спа глезотиите, вече има още едно място в България, в което ще се чувствате у дома си. Новият, отговарящ на поне 5 звезди хотел Uva Nestum Wine & SPA край Гоце Делчев, по пътя за село Лещен, е мястото, в което си дават среща домашният уют и луксът. Идеята на собственика Иван Биларев, семейството му, което работи рамо до рамо с него, и събрания екип, е да накарат всеки да се чувства специален и личен гост на домакините. И определено успяват.

Проектът за хотела всъщност стартира със засяването на лозя, изграждането на лично стопанство и отварянето на едноименния ресторант енотека, който вече е познат на ценителите на вкусната храна и доброто вино. Причината всички ваши рецептори да останат доволни е не само майсторството на готвача. Всички ползвани продукти в приготовлението на поръчаните ястия са домашни, отгледани или в стопанството към хотела, или от местни проверени производители. Това и прави вкуса толкова специален, като че ли откраднат от времето, когато консервантите, Е-тата и химията не бяха в основата на храната. Виното, с което ще ви спечелят завинаги, също е собствено производство. Лозята на избата можете да видите край хотела. Философията при производството на гроздовия еликсир от сортовете Рубин, Каберне Фран, Каберне Совиньон, Мерло и Сира е да се залага не на количеството, а на качеството. Всяка година се бутилират около 10 000 бутилки червено вино и розе от 17-те собствени декара лозя. А че виното е наистина добро, говори и Балканският златен гран при за розето им през 2014, както и другите награди от изложения, гордост на винените технолози на Uva Nestum Магдалена Биларева и Росица Георгиева. От виното можете да си купите само на място - в ресторанта или малки количества за вкъщи. Освен собствена продукция енолозите на Uva Nestum са избрали за гостите си и над 140 вида вино от България, Франция, Италия, Чили, Австралия, Нова Зеландия, Португалия и други световни винени топдестинации.

И ако вкусната храна и пивкото вино не са ви достатъчни да си стегнете куфара на мига, изкушенията в спа центъра са още една от причините да го сторите. Центърът е разположен в самия хотел и е с площ от близо 2000 кв. м. Използването на външния и вътрешен басейн, джакузи, парна баня, сауна, солна стая и контрастни душове ще ви релаксират и заредят. Естествено и част от терапиите са свързани с виното - както масажи, така и процедури в дървена бъчва, които според използвалите я веднага ви превръщат във философ като Диоген. Уникален за страната ни е уредът imoove. Спортният тренажор само преди година печели възхищението на журито от световно специализирано изложение за подобно оборудване в италианския град Болоня през 2015 г. Специалното на уреда е, че благодарение на системата от ластици и въртеливи движения само за 20 минутна тренировка постигате резултата на двучасово потене във фитнеса. При това с грижа за тялото ви и без опасно напрягане. Особено подходящ е уредът за спортисти, които искат бързо и лесно да влязат във форма или да си възвърнат старата. Към хотелския комплекс са и два тенис корта и едно футболно игрище.

Дори без всички тези екстри хотел Uva Nestum Wine & SPA пак би бил достатъчно привлекателен заради архитектурната си концепция за използване на естествени материали, технологии за пестене на ресурс и впрягане на зелена енергия и вписването в природата. Неслучайно и с концепцията и изпълнението й само преди месец хотелът печели приза "АРХИТЕКТОН" на Съюза на архитектите за значителни постижения в областта. Проектът за Uva Nestum Wine & SPA е дело на архитекта Лило Попов. Хотелът е с площ от 5000 кв.м , заобиколен е от 4 величествени планини и е в красивата долина на река Места. Разполага с 24 стаи, 9 апартамента и обзаведена конферентна зала с модерно оборудване и капацитет до 100 човека. Целият комплекс обаче е на площ от 62 декара, като дори разполага със собствен водоем непосредствено до хотела, зарибен с амур и шаран. За най-малките пък атракция са елените лопатари, сърни, зайци и декоративни петли, които могат да погледат съвсем отблизо. Сред другите уникални неща в хотела е и управлението му. Философията за менажиране на Uva Nestum е дело на трите поколения Билареви - Иван , доайена и негов баща Атанас, който е агроном, и най-младото поколение - дъщерята Цветелина Биларева. Дамата, която учи и работи във Франция, преди да се върне към семейния бизнес, внася модерните европейски тенденции. Те твърдят, че техният бизнес е гостоприемството и разчитат на постоянни клиенти, които ще се връщат отново и отново, ще се чувстват у дома си, ще получават лично внимание и отношение. Инвестира се в обучението на персонала, който е от региона и местните села. В същото време обслужването е на такова ниво, че забравяте къде точно се намирате. При това по ненатрапчив и дискретен начин за клиента, така че нищо да не нарушава спокойствието и времето му за релакс.

Уникални икони и атракции

Сред другите причини да посетите Uva Nestum е регионът, в който той е изграден. Мястото не е избрано случайно. Именно от този район и по-конкретно от село Илинден е родът на Билареви. Затова те разказват за местните забележителности така, че да ви се прииска да не остане невидяно място в региона. А той наистина е богат на туристически атракции. Сред тях са архитектурните резервати Лещен, Ковачевица, Долен и Делчево. Сред прочулите се през последните години, макар и изграден още от император Траян, е и римският град Никополис ад Нестум. Той е съграден заради победата на римския владетел над даките, а мястото е избрано заради великолепната си природа. И макар днес да може да се види едва една четвърт от града, разходката няма да ви разочарова. Входната такса за реставрирания и консервиран паметник е 2 лв. за възрастен и един за дете. Освен зелена разходка, пред вас се разкриват основите на голяма и просторна вила, Южната порта на града, термите. Наблизо до хотела е и град Хаджидимово и манастирът "Свети Георги Победоносец". Според легендата именно светецът се присънил на един местен човек и няколко нощи подред настоявал точно на хълма край селото да се построи манастир в чест на светеца. Турчин, който се убедил в силата на светеца, пък дарил земите си за целта. И до днес българомохамедани и християни заедно се молят на чудотворната икона на свети Георги в манастира. На нея той е изобразен на бял кон, на който е качил и дете, което е спасил от робство. В региона има и други религиозни ценности. В село Тешево, например, е единственият стенопис, на който е изобразено как цар Борис коронясва сина си Симеон за цар на България. Сред ценните места за посещение е и Общинският музея в Гоце Делчев, историческият парк Градище, Кременските езера, които са в списъка на световното културно наследство на Юнеско, местността Попови ливади, пещерата Ризова дупка, Синия вир, каменната природна композиция Сватбата, Козия камък, за който се счита , че е тракийска астрална карта, река Канина, селото с най-много църкви на глава от населението - Баничан. Съвсем наблизо е и границата с Гърция и плажовете на съседката ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай