Марк Жирардели съветва туризма ни

Марк Жирардели съветва туризма ни | StandartNews.com

Качествено обслужване и добра инфраструктура ще ви превърнат в №1, убеден е ски легендата

Световната ски легенда Марк Жирардели ще съветва министъра на туризма Николина Ангелкова за политиката на ведомството в областта на зимния туризъм и ще бъде лице на България по света. 4-кратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини обясни, че е влюбен в страната ни и е убеден, че с малко усилия "нашата държава", както нарича България, ще се превърне в прочута ски дестинация.

Първият съвет на Жирардели към министър Ангелкова е да се направи анализ на родната инфраструктура и маркетингови инструменти за вътрешен и външен туризъм. Няма нужда да откриваме колелото за втори път и можем да се възползваме от опита на наложени дестинации като курортите в Северна Италия, Швейцария, Австрия и Франция, обясни той. Според Жирардели, за да избягаме от имиджа на евтина дестинация, най-важно е доброто обслужване. За него трябва да се трудите всеки ден, както спортистите тренират ежедневно, каза Жирардели. Ски легендата добави, че след 3-годишно убеждаване сезонът в Банско днес ще открие друг прочут скиор - Щефан Еберхартер.

Спортистът най-после решил да дойде у нас, след като разбрал за усилията, които България полага, за привличане на най-малките към атрактивния спорт. "Кое вреди повече на природата - кола от 70-те или моделът 2014?". Така с въпрос отговори Жирардели на питането дали бизнесът и еколозите могат да постигнат съгласие за бъдещето на планината. България ще се рекламира срещу 198 хил. лв. на предстоящата световна ски купа за жени, която ще се проведе в Банско. Събитието ще бъде отразено от 45 телевизионни канала и над 200 журналисти и се надяваме на голям ефект от тази реклама, обясни министър Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай