Луди глави с шоу над морето

Нашенци и чужденци летят от хеликоптери през обръчи

Луди глави с шоу над морето  | StandartNews.com

Луди глави стягат мегашоу над морето в Приморско. Близо 10 000 души ще превземат морския ни град през почивните дни, за да гледат уникалните скоци. В първия фестивал на екстремните спортове у нас X Point ще се включи Алекзандер Поли - първият човек в света, успял по време на свободен полет да премине през определена цел. Очаква се най-много аплодисменти да събере уингсют с участието на единствения българин, който го изпълнява - Иво Нинов. Той ще скочи от хеликоптер от голяма височина над морето, ще премине през нещо като обръч и едва на метри от морето ще трябва да отвори парашута си.

Очаква се десетки хора да вдигнат адреналина си със състезания по акро-парапланеризъм, катерене-болдеринг и кайт-регата. В надпреварите по акробатичен парапланеризъм и Мастърс оупън пък ще се включат 10-има от най-добрите акро-пилоти в света. Дисциплината е много атрактивна заради сложността на фигурите, които се изпълняват на височина от 1000 метра.
Състезателните дни ще са на 7 и 8 септември.

Лице на фестивала е Веселин Овчаров, съотборник на Феликс Баумгартнер и първият български състезател в отбора на "Ред Бул". От няколко години той присъства в топ десет на световния парапланеристки елит. През трите дни на феста ще има и музикално шоу. Световноизвестни имена от клубната сцена, както и водещи български DJ, ще забавляват любителите на екстремните спортове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай