Копривщенска къща посреща чужденците на „Зелената седмица“ в Берлин

Копривщенска къща посреща чужденците на „Зелената седмица“ в Берлин | StandartNews.com

Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев и министърът на земеделието и прехраната на Германия Кристиан Шмид откриха българският щанд на най-голямото в света изложение за земеделие и храни „Зелената седмица" - 2016 в град Берлин. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на туризма.

Вкусни български ястия и фолклорна програма с родпска каба гайда посрещат посетителите, които имат възможността да се насладят на танц на хлебаря, на месаря и други наши традиции и обреди.

Страната ни представя свои продукти за 27-ми пореден път на изложението, уточни Грудев по време на откриването на щанда. Той е на площ от 140 кв.м. и е най-големият до момента от изминалите участия на страната ни в изложението.

„Тази година сме се постарали щандът да бъде с високо качество, а витрините му да предлагат качествени български продукти. Тази витрина ще даде възможност на нашите производители и на българските стоки да стъпят, както на германски, така и на световния пазар. Това е основната цел на участието в такъв вид форуми", каза министърът.

На тазгодишното изложение страната ни се представя с традиционни български храни, сред които вина, екологичен мед , защитените месни храни с традиционни наименования - Панагюрска луканка, филе „Елена", роле „Трапезица",„Кайсерован врат Тракия". На българския щанд ще се предлагат и млечни продукти - био краве кисело мляко, био краве сирене, българско краве, овче и козе сирене и кашкавал от овче мляко, допълват от министерството на туризма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай