Кметът на Благоевград подкрепи Банско за втори лифт

Кметът на Благоевград подкрепи Банско за втори лифт | StandartNews.com

Благоевград. В специално писмо до колегата си в Банско Георги Икономов кметът на община Благоевград Атанас Камбитов заяви своята подкрепа за искането за изграждане на втори кабинков лифт в курорта. Градоначалникът на областния център е убеден в необходимостта от разширяване на ски зона "Банско", защото знае, че това решение ще подобри развитието на туризма не само в курортния град, но и в страната.

"Липсата на втори кабинков лифт означава ощетяване на местната икономика и имиджа на България като туристическа дестинация. Като представители на гражданите ние, кметовете, трябва да мислим за развитието на общините, които представляваме, за развитието на икономиката, туризма, откриването на нови работни места и привличане на бизнеса», казва в писмото си Атанас Камбитов.

Той смята, че изграждането на нов кабинков лифт в ски зона "Банско" ще допринесе за подобряване условията на живот в общината с привличането на нови туристи, което означава увеличено потребление и допълнителни финансови постъпления в бюджета на общината. Тези средства могат да бъдат инвестирани в различни посоки и да подобрят живота на всеки един жител на Банско. Вярвам, че ще бъде взето най-правилното решение за ски курортите Банско и Добринище и това решение ще допринесе за развитието на региона, допълва кметът на Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай