"Кемпински" в Банско дари 1 тон храна на мечките в Белица

"Кемпински" в Банско дари 1 тон храна на мечките в Белица | StandartNews.com

Хотелът пое инициативата си „Един екип, една цел – един тон храна" за трета поредна година

По традиция, мениджърският екип на "Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" отново посети Парка за танцуващи мечки в Белица на 12 октомври, за да дари храна за четириногите жителите на парка. За трета поредна година хотелът предостави повече от един тон прясно грозде, ябълки и моркови. Визитата се състоя в много подходящ момент, точно преди подготовката им за зимен сън, когато се нуждаят от повече витамини. Дарените плодове ще стигнат за изхранването на 26-те спасени мечки за 3-4 дни. Домакините от парка върнаха жеста като посрещнаха екипа на хотела с традиционен български обяд.

Парка за танцуващи мечки е реадаптационен център за закрила и грижа на мечки, основан през 2000 г. от Организация „Четири лапи", Фондацията на Бриджит Бардо и Община Белица. Спасените животните са били недохранвани и малтретирани от предишните си собственици, които са ги използвали за развлечение на туристи в различни курорти в цялата страна. Понастоящем 26 мечки са намерили втори шанс за живот без болка и агония обратно в естествената си среда. Живеят в гориста местност на площ от 120 000 кв. м., с достъп до естествени водоизточници и специално пригодени за тях пещери и езерца. Паркът е построен в естествен за кафявата мечка хабитат, точно по средата на Пирин, Рила и Родопите. Най-младата мечка е на 6 години, а най-възрастната- на около 34 години. Всички мечки се хранят по три пъти на ден и подлежат на ежегоден медицински преглед. Повечето от тях вече успешно са се адаптирали, копаят сами леговищата си и спят зимен сън.

"Даряването на храна на Парка за танцуващи мечки в Белица е част от нашата годишна програма за социална отговорност. Всички сме много развълнувани да бъдем тук и да споделим радостта от едно добро дело, което има за цел да насърчи хуманното отношение към животните. Вярвам, че нашият благотворителен проект не само подпомага добра кауза, но и ще вдъхнови и други да последват примера ни в грижата за природата и околната среда, заяви Карстен Заубер, генерален мениджър на хотела по повод инициативата „Един екип, една цел – един тон храна" за трета поредна година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай