Каним румънци на исторически туризъм в Разград

Каним румънци на исторически туризъм в Разград | StandartNews.com

Потокът от Букурещ да отбива край древния Абритус, предлага губернатор

Разград. Туристите от Румъния, които пътуват към нашето море, да включат в маршрута си историческа разходка, като спират да разгледат археологическия комплекс „Абритус" край Разград. Това обсъждаха на среща в Букурещ областният управител на Разград Стоян Ненчев и колегата му Даниел Рашица, префект на окръг Илфов, в границите на който се намира двумилионната столица на Румъния.

Окръг Илфов е център на най-силно развития в икономическо отношение район в северната ни съседка и безработицата там е едва 1,6%. Двата региона ще развиват общи проекти за трансгранично сътрудничество, които могат да бъдат финансирани със средства от ЕС, е било решено на срещата.

Включването на Разград в дестинациите на румънските туроператори ще обогати съдържанието на предлагания от тях продукт.Останките на древния римски град са отлично запазени, а наесен ще влезе в действие нов посетителски център, който ще предлага съвременни атракции за туристите. Модерният комплекс на стойност 6,5 млн. лв. се финансира от ОП „Регионално развитие", напомниха от канцеларията на губернатора Стоян Ненчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай