Каним индийци на балканските чудеса

До традиционни обичаи като нестинарство искат да се докоснат гостите от САЩ и Канада

Каним индийци на балканските чудеса | StandartNews.com

Туроператори от 10 държави предлагат общи пакети в региона на форума Go2Balkans

Нови туристически пакети, които представят многообразието на всяка една от страните в региона, ще бъдат договорени и представени по време на първия по рода си специализиран форум Go2Balkans. На 26 ноември в Интер Експо Център в София представители на бизнеса ще обсъдят възможностите за привличането на туристи от близки и далечни дестинации, залагайки на автентичността, многообразието и непознатостта на Балканите. Интерес към форума и готовност да продават пакети в региона на своя пазар и чрез своите партньори са проявили туроператори от Индия, Мароко, Великобритания, Германия, Албания, Гърция, Македония, Сърбия и Румъния. Инициативата е на няколко родни туроператора, обясни представителят на организаторите Байко Байков.

В момента средният престой в България на групи от далечни държави като Китай е едва един ден, като страната ни е транзитна за част от балканските пакети и е включена на географски принцип. Целта на форума е чрез предлагане на общи пакети и реклама чрез мрежата на всеки от партньорите от Балканите да се увеличи броят на туристите и да се удължи престоят във всяка една държава, обясни Байков.

Вече се подготвят съвместни пакети на България с Албания, Македония и Сърбия, при които престоят във всяка страна е средно три дни, обясни и друг от организаторите - Александър Спасов. Интерес към подобни предложения има и от страна на САЩ и Канада, като се търсят предимно автентични преживявания като нестинари, фолклор и традиции, представени от местни хора, както и възстановки на прабългарски обичаи.

Южноамериканците от Аржентина, Уругвай и Бразилия пък имат интерес към културата на траките и исторически забележителности, обясни друг представител на организаторите на форума - Даниела Стоева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай