Камери и микрофони отказаха четирима кандидат-шефове на остров

Камери и микрофони отказаха четирима кандидат-шефове на остров | StandartNews.com

Бургас. Четирима мераклии да управляват остров "Св. Анастасия" панически се отказаха от конкурса заради камери и микрофони. Множеството от журналисти, появили се да отразяват финалния кръг, не на шега стресира кандидатите. Двама от тях изживяха истински стрес при вида на обективите и буквално си плюха на петите. Другите двама се измъкнаха тихомълком, щом разбраха, че ще им се налага да дават конференции за пресата. В крайна сметка на последния изпит се явиха 14 от общо допуснатите 18 кандидати.

Тестът бе решаване на практически казуси. Първата задача, заради която избягаха част от конкурентите, бе представяне на встъпителна пресконференция. Другият казус бе свързан със самата организация на работата на новата туристическа дестинация. Последният изпит бе свързан с екстремно вземане на колективни решения.

„Имахме идея това препитване да се проведе на острова, но поради лошите метеорологични условия намеренията ни пропаднаха", каза зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева. Тя обяви, че през следващата седмица трябва да стане ясно името на новия управител на „Света Анастасия". Избраникът ще бъде определен от петчленно жури.

Сред най-интересните кандидати, които оцеляха до финалния тур, са бившият кмет на Царево Даниел Колев и Александър Грудов, който е син на бившия пристанищен шеф Красимир Грудов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай