Хотелиери искат ясни правила за плажовете

Хотелиери искат ясни правила за плажовете | StandartNews.com

При засилен интерес повече от 3 часа продължи срещата на министъра на туризма Николина Ангелкова с представители на Клуба на хотелиерите в Несебър и хотелиери, и ресторантьори от околни общини. На срещата са поставени проблемите с шума, замърсяването на морето и най-сериозният проблем с концесиите на плажовете. Всички присъстващи се обединиха, че концесиите трябва да преминат под шапката на Министерството на туризма.

Най-много претенции бяха предявени към концесионера на Слънчев бряг-Север и Несебър-Юг, като бе посочено, че заради фирмата на Боян Бонев - "Сироко", и неговото стопанисване на плажа в Несебър се е стигнало до мащабна подписка, в която хората са изразили своето недоволство от случващото се през лятото.

Ангелкова е обещала да запознае всички членове на изпълнителната власт с проблемите и най-сетне да започне реалното изпълнение на стратегията за туризма. Обширно изказване е направил Филип Лисков, вицепрезидент на Клуба на хотелиерите, в което е очертал и проблемите с инфраструктурата, лошите практики на чейндж бюрата, недоброто здравно обслужване от командированите доктори и усложнената криминогенна обстановка в Слънчев бряг, Несебър и околните общини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай