Французи искат Тракийското злато в Лувъра

Французи искат Тракийското злато в Лувъра | StandartNews.com

София. Председателят на Френско-българската търговска камара Стефан Дюлае запозна заместник-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев с френския инвеститорски интерес в областта на туризма. В тази връзка предстои Френско-българската търговска камара да организира кръгла маса.

Франция има желание да представи Тракийското златно съкровище в своя най-голям музей – Лувъра. В процес на уточняване е периодът, в който това ще се случи, съобщи Стефан Дюлае. Според заместник-министър Ботев това би било прекрасна възможност България да бъде промотирана със съпътстващи мероприятия в Париж за представяне на българската природа и възможностите за туризъм и инвестиции в страната. Бранимир Ботев ще предложи събитието да бъде подготвено от работна група с представители на министерството на икономиката и енергетиката и на министерството на културата.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев получи покана да открие традиционната вечер за представяне на новото божоле, която ще се проведе в София през месец ноември. Събитието се организира от Френско-българската търговска камара всяка година в България. Председателят на камарата Стефан Дюлае покани господин Ботев да отвори първата бутилка от новото френско вино. По идея на заместник-министъра на икономиката и туризма се обмисля организацията на месечни срещи с дипломати в България, на които ще се представят български винопроизводители и региони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай