Джет-маниаци мериха сили в Бургас

Джет-маниаци мериха сили в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Джет-маниаци се състезаваха с водни мотори на плажа в Бургас. 40 състезатели от цялата страна, сред които и две дами премериха сили в екстремното състезание. Участниците трябваше да изминат възможно най-бързо състезателното трасе в морето и да преодолеят общо 22 шамандури. Надпреварата е част от от държавното първенство "Burgas Jet Ski Competition 2014". Сред публиката бе и кметът на Бургас Димитър Николов, който даде символичен старт на гонките и пожела успех на всички участници.

Докато мощните джетове фучаха в морето, дългокраки хубавици по бански събраха погледите на брега. Девойките от Free Dance Agency развличаха публиката, като я обстрелваха с водни пушки и показваха впечатляващ загар.

Актьорът Атанас Михайлов заби гвоздей в програмата със зрелищна демонстрация на новия хит по морето това лято – флайборд. Михайлов буквално летеше над морето между джетовете, изстрелян от мощна водна струя. Екстремният флайборд работи чрез маркуч, който изстрелва водата под налягане. Управлява се с два джойстика и може да достигне до впечатляващите 9 метра височина.

Победителите в състезанието ще станат известни в края на месец август, след финалния кръг.
Следващото състезание от шампионата ще бъде на 16 август в Балчик, а големият финал е на 23 август в Приморско. Тогава ще бъде определен и новият джет-шампион на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай