Деца, сняг и слънце в Пирин планина

Деца, сняг и слънце в Пирин планина | StandartNews.com

Стотици хлапета караха ски срещу символична цена от 1 лев

Благоевград. Истински празник си спретнаха стотици деца от Банско и региона в съботния ден срещу символичната цена от 1 лев. Промоцията важеше за малчугани до 12 години. Фирма „Юлен", която е концесионер на ски зоната в Пирин планина, пусна промоцията за двата почивни дни. Напливът от малки мераклии да спортуват сред природата и ежедневният поток от хиляди туристи доведе до задръствания пред начална станция на единствения кабинков лифт в Банско. „Няма напрежение, но е крайно време да се построи втора кабинка, за да няма опашки и нерви", споделиха скиори.

Празник преди същинския празник в неделя стана на Бъндеришка поляна с участието на много деца. „Хлапета, сняг и слънце, няма по-хубаво от тази картина. Работят всички 17 трасета в ски центъра, които са отлично обработени. Най-важното е да дадем възможност на малките да излязат сред природата, да оставят таблети и компютри, за да се любуват на белия спорт в Пирин планина", каза Иван Обрейков, маркетинг директор на концесионера на ски зоната.

Домакините канят всички малки и бъдещи скиори и приятели на снежната планина на празника утре. Децата ще могат да участват в забавните игри и състезания, ще има много лакомства за тях, осигурени от фирма „Юлен". Условията за каране са отлични и затова ще има много скиори, сноубордисти и туристи. Домакините са монтирали специална кошара, където да се забавляват малките гости на ски зоната, взети са всички мерки за безопасност за малките скиори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай