Чужденци яздят коне в село Бачево

Чужденци яздят коне в село Бачево | StandartNews.com

Благоевград. Чужденци атакуват всеки ден през лятото разложкото село Бачево заради конните бази в селището. Туристите от курорта Банско масово идват тук, за да яздят коне в Рила планина.

Ежедневно има наплив от мераклии да се качат на четириногите и да препускат с тях из гората. Клиентите през лятото са най-много, но дори и през зимата има опашки от желаещи да яздят. Някои сменят за ден ските с езда, други пък не карат ски, а искат разходка с кон в гората и са тук всеки ден от своята зимна ваканция.

А сега работата не спира. Най-редовни клиенти са руснаците, идват и доста англичани. Част от руските туристи притежават апартаменти в близкия курорт Банско и изкарват доста време у нас, а едно от любимите им занимания е да яздят, твърди Иван Наков, който е собственик на конна база в Бачево.

Изживяването да се качиш на гърба на четириногото и да препускаш из планината е неповторимо, твърдят бачевци. Най-важното е, че всички са доволни от преходите си в планината с конете, които траят от 1 до 3 часа, но има и 6-дневни преходи с посещение на исторически и културни забележителности в региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай