Бранимир Ботев: Да се придържаме към европейските стандарти

Бранимир Ботев: Да се придържаме към европейските стандарти  | StandartNews.com

София. Новият заместник-министър на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев заяви в ефира на БНР, че "браншът вече е убеден, че трябва да престанем да създаваме собствени стандарти в туризма и да се стремим да се придържаме към евростандартите".

Ботев е председател на асоциацията на вносителите, производителите и търговците на спиртни напитки като разкри, че е бил подкрепен за поста от много от колегите му, които също са били номинирани.

Зам.-министърът добави, че разчита на подкрепата и на ресорния министър Драгомир Стойнев, както и на вицепремиера Даниела Бобева.

"Искрено се надявам не пожарите и взривовете да са посланието от нашите курорти. Става въпрос за отношения между инвеститори, но засега не коментирам. Няма отказ на туристи, т.е. оценката е, че това не е проблем за българския туризъм", посочи той.

"Много трябва да се работи в посока на имиджа. Алкохолът е неизменна част от туризма, но не трябва да измества основните предимства. Имаме уникален ресурс на минерални води и той не се използва достатъчно", каза още Бранимир Ботев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай