Българи, гърци и македонци пълнят Добринище за ски и СПА

Българи, гърци и македонци пълнят Добринище за ски и СПА | StandartNews.com

Над 20 комплекса построени в курорта заради бума на туристи

Благоевград. Силен зимен сезон очакват хотелиери и местни хора в курорта Добринище. Вече са направени много заявки от гости, които ще прекарат ваканцията си тук заради карането на ски в Пирин планина и лечебните процедури с минерална вода.

„Най-много ще са нашенците, гърците и македонците. При нас идват туристи, който са с по-скромни финансови възможности. Те не могат да си позволят за отдъхват в курорта Банско и избират Добринище. Тук цените са по-ниски", обясняват хотелиери.

Съчетанието на СПА процедури и карането на ски в планината е предимството ни пред останалите курорти, допълват те.

Над 20 хотела и финландско вилно селище посрещат гостите на града. В планинското градче има хотелски комплекси за всеки джоб – от по-скромните семейни хотели до луксозните, които са 4 звезди. Във всяка една къща пък има стаи за гости.

Минералната вода води хора от целия регион насам, защото лекува куп болежки, споделят жителите на Добринище. Доста туристи, най-вече чужденци, пътуват от Банско, за да се потопят в термалните извори, градът е само на 7 км от зимния курорт.

„По празниците – Коледа и Нова година, всички хотели и частни квартири са пълни, а общата леглова база вече е над 3000", твърдят собственици на хотели в Добринище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай