50 лева за спане в килия

Манастирът на остров Света Анастасия реставриран

50 лева за спане в килия | StandartNews.com

Бургас. 50 лева за нощ в килия! Толкова струва спането в напълно реставрирания манастирски комплекс на остров Света Анастасия край Бургас.

По-заможните любители на романтичното кътче ще броят 120 лева за двойна луксозна стая в малката манастирска сграда. Единичната пък е 70 лева. Ценоразписът на новата туристическа локация ще бъде гласуван на заседание на общинския съвет. Това става ясно от доклада на зам.-кмета по образование Йорданка Ананиева.

"Цели се създаването на продукт, който да е достъпен за хора със среден доход", е написал зам.-кметът. 6 лв. за възрастен ще е пропускът за музея на реставрирания остров. Ученици и пенсионери ще ползват 50% отстъпка. Корабчето, което в момента се строи по поръчка на общината, ще вози до бившия остров Болшевик срещу 9 лв. За ученици и пенсионери двупосочният билет е 6 лв.

По време на пътуването ще бъде организирана беседа за морските пътешественици, а при пристигането на острова за всеки ще е осигурена освежаваща напитка.

"Цели се цената на предоставяната уникална по своята същност услуга - пътуване по вода до остров и интерактивен музей, да е съпоставима със стандартната стойност на билет за кино. В сравнение с останалите входове на музеи, сумата тук е по-висока, но разликата е оправдана с оглед на иновативната концепция", коментира в докладната Ананиева.
Ценоразписът за услугите на островчето включва и няколко пакета. Например - билет за кораб, билет за музей, бюфет (дневно меню в ресторанта - стандартна цена - 29 лв., за деца до 12 години - 16 лв., за ученически групи - 13 лв. на човек). Пакет "Екстра" включва билет за кораб и музей, бюфет/сет меню, екскурзоводска беседа и екскурзоводски маршрут в Бургас и излиза за възрастен - 38 лв., за деца до 12 години - 27 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай