150 германски туристи посрещат Великден по морето

150 германски туристи посрещат Великден по морето | StandartNews.com

Варна. По православния обичай и българска традиция германски туристи ще посрещнат Великден на морето във Варна и Албена. Чукане с шарени яйца и подслаждане с ръчно месен козунак ще опитат 120 гости на елитния 5-звезден хотел „Палас" в Слънчев ден" и 30 във „Фламинго" на северочерноморския курорт.

Това е втората група пенсионери, които води рано преди сезона у нас немският туроператор"Курклуб",посочи неговата представителка за България Красимира Георгиева. За разлика от австрийците, които посещават страната ни, германците си плащат сами триседмичния престой, при това в луксозни хотели. Пакетът е полупансион – нощувка, закуска и вечеря, а обядите са по избор на гостите, които предпочитат тузарските кръчми по морето.Те ползват и балнеологията и всички здравни и релаксиращи процедури, а възрастните германки и разкрасителни и козметични.

Немският туроператор, за който Красимира Георгиева работи точно две десетилетия, осигурява курортисти и през лятото, и най-вече извън сезона. Миналата година групите са идвали до 2 ноември. Някои от немските туристи идват и за десети път у нас, най-вече заради блатоприятния климат и балнеологията. Но от две години няма за тях традиционното посрещане с погача и сол, когато идват за 1 март или за Благовещение. А благодарение на тях се удължава сезонът по морето, коментира Георгиева. В очакването им тази година курортът „Св.Св. Константин и Елена" е чист и подреден, отбелязва тя. При обиколка из варненските улици пенсионерите не престават да се учудват защо тротоарите са задръстени от коли и защо няма паркинги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай