YouTube възстановява канала на Доналд Тръмп

Засега бившият президент продължава да публикува само в собствената си платформа

YouTube възстановява канала на Доналд Тръмп | StandartNews.com

YouTube ще възстанови канала на бившия президент Доналд Тръмп, повече от две години след спирането му след атаката срещу Капитолия на 6 януари.

Ходът на мрежата този на Twitter и Facebook през последните месеци, въпреки че Тръмп все още не е възобновил публикуването в тези платформи. Това идва и след като миналата есен Тръмп обяви, че ще се кандидатира отново за президент през 2024 г.

YouTube спря канала на Тръмп след бунта в Капитолия, като причината е, че видеоклип в канала е нарушил политиката срещу подбуждане към насилие. Оттогава акаунтът на Тръмп беше блокиран за нови видеоклипове или предавания на живо.

YouTube също беше деактивирал коментарите под видеоклипове в канала на Тръмп, но сега бяха възстановени. Веднага след като акаунтът му беше възстановен, редица потребители започнаха да публикуват коментари „добре дошли обратно“ под стари видеоклипове.

YouTube никога не е бил най-популярната социална платформа на Тръмп, но повторното активиране на канала  ще възстанови достъпа му до платформа за стрийминг на видео, където акаунтът му има повече от 2,6 милиона абонати.

Тъй като все повече платформи възстановяват акаунта на Тръмп, някои подчертават, че той продължава да се сблъсква с ограничения върху това, което може да публикува, с потенциал да бъде спрян отново.

YouTube каза в изявлението си, че „каналът на Тръмп ще продължи да бъде обект на нашите политики, точно както всеки друг канал в YouTube“. 

Засега бившият президент продължава да публикува само в собствената си платформа, Truth Social, която стартира, след като той беше спрян от по-масовите опции. В петък сутринта Тръмп публикува поредица от шест видеоклипа в Truth Social, включително множество, които повтарят неверни твърдения, че президентските избори през 2020 г. са били откраднати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай