YouTube ще позволи дублиране на видеоклипове на множество езици

Към януари има над 3500 многоезични видеоклипа, качени на над 40 езика

YouTube ще позволи дублиране на видеоклипове на множество езици | StandartNews.com

YouTube ще позволи на още хиляди създатели да включват многоезични аудиозаписи със своите видеоклипове. Компанията вече тества функцията с малък брой създатели, a сега много повече ще могат да включват многоезични дублажи със своите видеоклипове, за да ги направят достъпни за по-широка публика.

Тази функция вече е достъпна, ако потребителят щракне върху иконата на зъбно колело, но видеоклиповете също ще бъдат зададени по подразбиране на предпочитания от потребителя език.

От YouTube казват, че към януари има над 3500 многоезични видеоклипа, качени на над 40 езика. Многоезичните дублирани видеоклипове очевидно отбелязват увеличено време за гледане, като 15 процента идват от „гледания на неосновния език на видеоклипа“ през януари. А многоезичните дублирани видеоклипове също означават, че създателите може да не трябва да поддържат отделни канали само за да хостват видеоклипове на други езици; вместо това те могат просто да дублират видеоклип в основния си канал.

Разширяването идва след като главният изпълнителен директор на YouTube Сюзън Войчицки се оттегля, като главният продуктов директор Нийл Мохан заема нейното място като нов ръководител на платформата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай