Wizz Air инсталира трети симулатор в центъра си в Будапеща

Над 1700 пилоти ще се обучават на него всяка година

Wizz Air инсталира трети симулатор в центъра си в Будапеща | StandartNews.com

25 януари 2022 г., Будапеща: Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, обяви инсталирането на трети симулатор за пълен полет в своя модерен тренировъчен център в Будапеща, Унгария, на 6 януари 2022 г.

След инвестиция от 7,7 милиона евро, новоизграденият симулатор 7000XR за пълен полет (FFS) на CAE, който симулира един от самолетите A320neo на Wizz Air, ще се присъедини към два други подобни симулатора и един фиксиран в тренировъчния център на авиокомпанията, увеличавайки капацитета за обучение с 33%. Това е важен момент за Wizz Air, тъй като ще гарантира до 6800 допълнителни часа капацитет за FFS обучение, потвърждавайки положителната перспектива и ангажимента на авиокомпанията да наеме 4600 нови пилоти до 2030 г.

Над 1700 пилоти ще се обучават на новия симулатор всяка година, който ще се използва ексклузивно от настоящи и бъдещи пилоти на Wizz Air. Симулаторът също така ще помогне за обучение на нови кадети, присъединяващи се от Wizz Air Pilot Academy, тъй като авиокомпанията следва амбициозните си планове за растеж – да утрои размера на флотилията си през следващите десет години и да стане авиокомпания с 500 самолета.

Майкъл Делехант, главен оперативен директор на групата и вицепрезидент на Wizz Air, коментира: „Развълнувани сме да добавим допълнителен симулатор за пълен полет в нашия тренировъчен център в Будапеща. Новият симулатор подчертава нашия ангажимент за предоставяне на висококачествено обучение и развитие и ще подкрепи текущото набиране на пилоти в нашата мрежа. В допълнение това ще подпомогне нашите планове за ръст, докато индустрията продължава да се възстановява от пандемията. Ние сме развълнувани да доведем таланти от цял свят в Унгария, за да създадем пилотите на бъдещето в този симулатор от последно поколение.“

За Wizz Air

Wizz Air, най-бързо развиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа, оперира една от най-младите флотилии в света, състояща се в момента от 149 самолета Airbus А320, А321, А320neo и A321neo със средна възраст на самолетите от 5 г. Авиокомпанията има поръчани общо 329 самолета Airbus neo, които предлагат последните в индустрията авиационни технологии и двигатели от следващо поколение и са в основата на целта на авиокомпанията да достигне флотилия от 500 самолета до 2030 г. и непрекъснатия ѝ ангажимент към устойчивост. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 10.2 милиона пътници през последните 12 месеца за финансовата година, приключваща на 31 март 2021 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света за 2022 г. от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – най-желаното признание, която авиокомпания или отделна личност може да получи. Wizz Air бе обявена и за най-устойчивата компания в авиоиндустрията през 2021 г. от списание World Finance.

За повече информация:

M3 Communications Group, Inc., 088 449 5950, [email protected]

Андраш Радо, Wizz Air Group, [email protected]

Последвайте ни в Twitter: @wizzair

Последвайте ни в Instagram: @wizzaircom

Последвайте ни във Facebook: @wizzair.com

Бележки до редакционните екипи:

Всички полети на Wizz Air се извършват със самолети A320 със 180 места, A321 с 230 места, Airbus A320neo със 186 места и Airbus A321neo с 239 места.

Wizz Air въведе редица засилени хигиенни мерки, които включват: кабинният екипаж и пътниците трябва да носят маски за лице, кабинният екипаж е задължен да носи ръкавици, насърчават се покупките на борда чрез безконтактно плащане, пътниците трябва да следват мерки за физическа дистанция и всички покупки на пътнически билети и услуги се препоръчва да се правят онлайн преди полета.

HEPA филтрите във всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха и всички самолети преминават през цялостна дезинфекция всеки ден с антивирусен разтвор, следвайки стриктен график за ежедневно почистване.

За повече информация относно завишените здравни и хигиенни мерки, моля, вижте тук.

За свободен достъп до снимки на самолети, екипажи и библиотека с лога, моля, посетете http://wizzair.com/en-GB/press

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай