Twitter започва да тества бутон за редактиране

Но трябва да платите за него

Twitter започва да тества бутон за редактиране | StandartNews.com

Twitter вече тества своята много търсена функция за редактиране на туит. След години на мемета и шеги, редактируемите туитове ще бъдат достъпни за някои абонати на Twitter Blue по-късно този месец. Функцията в момента е в период на „вътрешно тестване“ и имитира Facebook в своя стил на редактиране, със свързана хронология на редактиране за туитове.

„Туитовете ще могат да се редактират няколко пъти в рамките на 30 минути след публикуването им“, според публикация в блог на Twitter . „Редактираните туитове ще се показват с икона с време и етикет, така че да е ясно на читателите, че оригиналният туит е бил модифициран.“

Етикетът за редактиране ще включва пълна хронология на редакциите с минали версии на редактирания туит. Twitter казва, че тества туитове с възможност за редактиране първоначално с малка група, за да улови всички ранни проблеми. „Това включва как хората могат да злоупотребят с функцията. Никога не можеш да бъдеш твърде внимателен“, казва Twitter.

След като приключи първоначалното вътрешно тестване, функцията за редактиране на туит ще се разшири. Тестът първо ще бъде локализиран в една страна и ще се разшири постепенно.

Джей Съливан, вицепрезидент на потребителските продукти на Twitter, коментира, че редактирането на туит е „най-търсената функция на Twitter от много години“. Въпреки че е много търсен, е имало и опасения относно злоупотребата. Бившият главен изпълнителен директор Джак Дорси се противопостави на функцията за редактиране на туит, като каза през 2020 г., че Twitter „вероятно никога“ няма да добави функцията.

Facebook, Instagram и много други платформи включват бутони за редактиране и няма много известни примери за злоупотреба. Бившият главен служител по сигурността на Meta Алекс Стамос подчерта измама с криптовалута , включваща функцията за редактиране на Facebook по-рано тази година, но това все още е рядък пример.

Twitter говори обаче само за редактируеми туитове за своя абонамент Blue, който наскоро повиши цената си в САЩ до 4,99 долара на месец от 2,99. Това означава, че вероятно скоро няма да видим бутон за редактиране за останалите потребители. Други функции, достъпни за абонатите на Twitter Blue, включват функция за отмяна за извикване на туитове, преди да ги изпратите, персонализирана лента за навигация, списък с най-популярни статии, споделени от хора, които следвате, и дори шестоъгълни профилни снимки .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай