Twitter ще модерира съдържания автоматично

Това според Мъск ще спести човешки труд и време

Twitter ще модерира съдържания автоматично | StandartNews.com

Twitter ще се опира до голяма степен на автоматизация за модериране на съдържание според новия ръководител на компанията. Ела Ъруин каза пред информационната агенция Ройтерс, че Мъск, който придоби компанията през октомври, се е съсредоточил върху използването на автоматизация в по-голяма степен, твърдейки, че Twitter в миналото е грешил от страна на използването на време и човешки ресурси за преглед на вредно съдържание.

Относно безопасността на децата Ъруин каза, че Twitter се е насочил към автоматично премахване на туитове, докладвани от доверени лица с опит в точното маркиране на вредни публикации.

Социалната мрежа също така по-агресивно ограничава предразполагащите към злоупотреби хаштагове и резултати от търсене в области, включително експлоатация на деца, независимо от потенциалните въздействия върху „доброкачествените употреби“ на тези термини, каза тя.

Нейните коментари идват, след като изследователи съобщиха за скок в речта на омразата в услугата за социални медии, след като Мъск обяви амнистия за акаунти, спрени при предишното ръководство на компанията, които не са нарушили закона. 

Компанията е изправена пред остри въпроси относно способността и желанието си да модерира вредно и незаконно съдържание, откакто Мъск съкрати половината от персонала на Twitter и издаде ултиматум да работят дълги часове , което доведе до загубата на още стотици служители.

Ъруин твърди, че според Мъск тези действия няма да повлияят на растежа на потребителите или приходите, като безопасността е основен приоритет на компанията. Според нея съкращенията не са засегнали значително служителите на пълен работен ден или изпълнителите, работещи в това, което компанията нарича свои „здравни“ подразделения, включително в „критични области“ като безопасност на децата и модериране на съдържание.

По думите й  Twitter е свалил около 44 000 акаунта, замесени в нарушения на безопасността на децата, в сътрудничество с групата за киберсигурност Ghost Data.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай