Twitter обяви, че твърденията за ботовете на Илон Мъск са "неподходящ набор от слайдове"

В понеделник пък The New York Post съобщи, че адвокатите на Мъск ще подадат насрещен иск

Twitter обяви, че твърденията за ботовете на Илон Мъск са "неподходящ набор от слайдове" | StandartNews.com

Първото изслушване по спора между Twitter и Илон Мъск относно придобиването на компанията от милиардера ще се проведе днес и дори оплакванията на съдията от коронавирус няма да бъдат пречка - изслушването ще се проведе дистанционно. Социалната мрежа упрекна Мъск за умишленото протакане на процеса и нарече твърденията му за ботовете "неподходящ набор от слайдове".

Както съобщиха информационните агенции преди ден, в жалбата си до съдията адвокатите на Twitter призоваха делото да започне възможно най-скоро, тъй като всеки ден забавяне нанася значителни материални щети на компанията. Според правните представители на социалната мрежа всеки ден милиони акции на Twitter на фондовата борса сменят собствениците си, цената им пада, а Елон Мъск използва този съд, за да утежни щетите. Припомняме, че милиардерът настоява делото да се отложи за средата на февруари, тъй като е убеден, че няма да успее да събере необходимите доказателства в по-кратък срок.

Адвокатите на Twitter обясняват, че дори ако съдът принуди Мъск да купи Twitter при договорените през април условия на цена 54,20 долара за акция, ще му отнеме месеци, за да набави необходимите финансови средства, а офертите за заем са валидни до април следващата година. Според представители на социалната мрежа, настоявайки за разглеждане на делото не по-рано от февруари, Мъск изкуствено забавя процеса, очаквайки да провали сделката поради липса на необходимото финансиране.

В понеделник пък The New York Post съобщи, че адвокатите на Мъск ще подадат насрещен иск, който ще принуди Twitter да предостави повече информация, за да определи дела на съмнителните акаунти. Компанията се интересува от разглеждане на делото за неуспешната покупка на активи на Twitter от Илон Мъск през септември тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай