Тийнейджър иска 50 000 долара, за да спре да следи Илон Мъск

19-годишният Джак Суини вече си спечели солидна интернет слава

Тийнейджър иска 50 000 долара, за да спре да следи Илон Мъск | StandartNews.com

По-рано тази седмица 19-годишният Джак Суини си спечели интернет слава, когато Protocol публикува история за един от неговите ботове в Twitter. Студентът поддържа ElonJet - тракер, който туитва, когато частният самолет на Илон Мъск излита и каца.

Суини има няколко други такива бота, които използват публично достъпни данни за въздушния трафик, за да следят частните самолети на знаменитости като Бил Гейтс и Джеф Безос. Въпреки това, със 180 000 последователи, акаунтът на ElonJet е най-известното творение на Суини. И именно тази популярност привлече не друг, а изпълнителният директор на SpaceX и Tesla.

Миналата есен предприемачът се свърза със Суини относно ElonJet. „Можеш ли да спреш това? То е риск за сигурността“, заяви той. Мъск каза на Суини, че ще му даде 5000 щ. долара, за да изтрие акаунта и да попречи на „лудите“ да разберат местонахождението му.

Суини обаче направи друго предложение. „Има ли шанс да увеличим сумата до 50 000 щ. долара? Това би било голяма подкрепа за колежа и вероятно би ми позволило да си взема кола, може би дори Model 3 на Tesla.”

Мъск заяви, че ще помисли, но двамата не са говорили оттогава. Сега тийнейджърът изглежда е загубил част от търпението си. В ново интервю за Business Insider той каза, че е решил да разкаже публично за предложението на Мъск, след като милиардерът изглежда е загубил интерес да сключи сделка.

Дали в крайна сметка ще се стигне до консенсус? Предстои да видим.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай