Tik Tok тества функция за нехаресване

Хората могат да маркират коментари, които намират за „неуместни или неподходящи“

Tik Tok тества функция за нехаресване | StandartNews.com

TikTok тества функция, която позволява на потребителите да не харесват отделни коментари за видеоклипове, потвърдиха днес от компанията. В публикация за правилата за безопасност и общността, TikTok казва, че хората могат да маркират коментари, които намират за „неуместни или неподходящи“, без неприязънта да бъде видима за другите. Някои потребители забелязаха различни версии на опцията по-рано тази година.

Потребителите на TikTok вече могат да не харесват видеоклипове, за да сигнализират на приложението, че не се интересуват от съдържанието. Бутонът за нехаресване на коментар е наличен в допълнение към опцията за докладване на коментар за нарушения.

Компанията също така казва, че експериментира с изпращането на напомняния за функции като филтриране на коментари и групово блокиране и изтриване до създатели, които получават голям обем отрицателни коментари. Според TikTok решенията дали да се разгърне изцяло функцията ще бъдат взети през следващите седмици.

В свой доклад за прозрачност TikTok казват, че е премахнал над 85 милиона видеоклипа между октомври и декември 2021 г. за нарушения – около 1% от всички видеоклипове, качени в приложението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай