Tesla цели да пусне самоуправляващите се автомобили до края на 2022 г

Мъск прогнозира, че собствениците на напълно автономните Tesla може да ги изпратят и като услуга за превоз

Tesla цели да пусне самоуправляващите се автомобили до края на 2022 г | StandartNews.com

Tesla цели да пусне самоуправляващите се автомобили до края на 2022 г., обяви изпълнителният директор Илон Мъск в понеделник. Мъск направи коментарите по време на енергийна конференция в Норвегия, като каза, че превозните средства няма да се нуждаят от хора шофьори. Компанията се надява да има разрешение за превозните средства в САЩ и Европа, но графикът зависи от одобрението на регулаторите.

Текущият пакет за пълно самостоятелно управление на Tesla , или FSD, струва 15 000 долара, за да се добави към превозно средство. Пакетът позволява на превозното средство да спира автономно на знаци за спиране, да паркира, да реагира на трафика, и да управлява както по магистралите, така и по градските улици, според компанията.

Актуализираната версия ще позволи на превозните средства да се движат сами, без да е необходим човек.

Мъск прогнозира, че собствениците на напълно автономните Tesla може да ги изпратят като услуга за превоз, докато са на работа, което ще им осигури допълнителен доход с цената на увеличен трафик в градовете.

Според него много коли стяот безполезно на паркинг, а може да освободят места, ако се движат през цялото време. Мъск твърди , че трафикът ще бъде „безумен“ , след като автомобилите станат повече автономни и електрически, евентуалност, която би облагодетелствала много една от другите му компании.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай