Tesla спря да приема поръчки за Model 3 Long Range

Моделът е спрян в САЩ до следващата година

Tesla спря да приема поръчки за  Model 3 Long Range | StandartNews.com

Може да изглежда, че Илон Мъск има навика да дава обещания, които не може да изпълни, но той приема доста сериозно ситуацията с доставката на електрически автомобили. През май той обеща да не приема поръчки за тези модификации, които биха отнели твърде много време на клиентите. Това правило вече проработи за Tesla Model 3 от среден клас.

Според Electrek клиентите на компанията в САЩ и Канада са загубили възможността да правят поръчки за Tesla Model 3 Long Range, който доскоро се предлагаше за 57 990 щ. долара и беше средната ценова версия на модела на северноамериканския пазар. Сега конфигураторът на уебсайта на Tesla не позволява да се направи поръчка за него и да се знае цената, но в същото време предупреждава за наличността на модификацията най-рано до 2023 г. Решението за временно изтегляне от продажба на тази версия на електромобила изглежда се дължи на нарастването на опашката за него до неприлични размери.

Базовият модел на Tesla Model 3 със задвижване на задните колела за 46 990 долара в САЩ вече ще трябва да чака до октомври или декември тази година, докато версията със задвижване на всички колела за 62 990 долара може да достигне до клиентите през ноември. Характерно е, че готовият Model 3 Long Range със задвижване на всички колела се предлагаше на цена с три хиляди долара по-висока от нивото, което позволява на автомобилните производители да претендират за субсидия за продажби в размер на 7500 долара за електромобил при настоящите условия. Дали Tesla ще успее да върне този вариант на Model 3 в продажба на цена от 55 000 долара от януари, когато влизат в сила подобни стимули, остава голям въпрос. Наскоро Илон Мъск отбеляза, че инфлацията е спряла да повишава цените на материалите и компонентите, използвани за производството на електрически автомобили, но ръководителят на компанията не е готов да говори за възможността Tesla да намали цените в скоро време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай