Tesla намали цените на два свои модела

Това е за сметка на по-слаби батерии

Tesla намали цените на два свои модела | StandartNews.com

Сега Tesla продава версиите “Standard Range” на своите Model S и Model X , като намалява началната цена и на двете превозни средства с $10 000 за всеки, който е готов да направи компромис с разстоянието, което всяка кола може да измине, преди да се наложи да бъде презаредена. Стандартният модел X започва от $88 490 срещу $98 490 за следващия модел, докато стандартният модел S започва от $78 490 срещу $88 490. 

Основният компромис с тези модели е техният обхват. Версията Standard Range на Model X изброява приблизителен обхват от 269 мили, намаление със 79 мили, докато изданието Standard Range на Model S има приблизителен обхват от 320 мили. Моделите от стандартния диапазон също имат малко по-бавни ускорения 0-60 и по-ниска пикова мощност.

Преди това Tesla предлагаше стандартни версии на Model S и X, но ги спря през 2019 г. Сега компанията ги връща на фона на период на намаляване на цените в своята гама, което също се отрази на по-достъпните модели на масовия пазар Model 3 и Model Y автомобили. 

Не е ясно дали новите автомобили от по-нисък клас Model X и Model S имат физически по-малки батерии или капацитетът им е софтуерно заключен (повишавайки възможността купувачите да могат да платят, за да отключат капацитета си след покупка). Но един коментатор на Electrek посочва, че изброените тегла на двата модела от стандартната гама са същите като техните по-скъпи колеги, което предполага минимални разлики в хардуера.

Моделите S и X се отличават с това, че са най-старите автомобили в настоящата гама на Tesla, като S беше представен преди повече от десетилетие през 2012 г. , а X беше пуснат на пазара през 2015 г. Уебсайтът на Tesla съобщава, че както Model S Standard Range, така и Model X Standard Range ще се доставят от септември в САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай