Стартира конкурс за независими създатели на видео и мобилни игри

Конкурсът е част от четиридневния game dev маратон SEA Game Jam

Стартира конкурс за независими създатели на видео и мобилни игри | StandartNews.com

Ако сте малко независимо game dev студио или ентусиаст в сферата на видео и мобилните игри, създали сте игра, за която вярвате, че има потенциал да бъде харесана от геймърите, то сте добре дошли в първото издание на конкурса за независими разработчици на видео игри SEA Game Indie Pitch. Конкурсът е част от четиридневния game dev маратон - SEA Game Jam, който включва още конференция с топ лектори от бранша и 48 часов хакатон.

SEA Game Indi Pitch ще се проведе на 6 март от 10:00 ч. в Икономически университет – Варна.

Победителите в конкурса ще получат уникалната възможност да представят играта си пред професионалисти от game индустрията на едно от най-големите изложения за инди студиа в региона, част от международната конференция Dev Play 2022, която се провежда в Букурещ. Проекти, оценени като перспективни от екипа на Zariba и журито на конкурса, могат да получат финансиране за разработка на играта си. Организатори на състезанието SEA Game Indie Pitch  са българското студио Zariba, а сред журито са имена на признати професионалисти от бранша, между които Танко Шокеров  (Gameloft Sofia), Антони Христов (Arc Academy), Тодор Панайотов (Varna Lab) и Радостин Петров (Zariba).

“Вярваме, че в България има много талантливи създатели на игри, и се надяваме чрез конкурса SEA Game Indie Pitch да достигнем до тях, да ги подкрепим и да работим в посока изграждането на среда, която да стимулира тази индустрия.” - коментира  Радостин Петров, основател и собственик на Zaribа. - “Глобалният пазар на игри се очаква да достигне 256,97 милиарда долара до 2025 г. и се надявам България да е част от тази тенденция.”

За участие в SEA Game Indie Pitch са поканени студиа и екипи до 5 човека, а разработка на играта, с която кандидатстват, трябва да е започнала максимум преди 2 години и да няма външно финансиране. Дори кандидатите да не отговарят на някое от горните условия, те са добре дошли да се включат в събитието, а екипът на Zariba и SEA Game Jam ще оцени индивидуално допустимостта на всеки един от проектите.

Тук може да прочетете повече технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай