Специалисти: Не инсталирайте последната актуализация на Windows 11

Ъпдейтът води до редица проблеми и прегряване на процесора

Специалисти: Не инсталирайте последната актуализация на Windows 11 | StandartNews.com

Наскоро Microsoft предостави актуализацията под номер KB5010414 на част от потребителите, които вече са преминали на операционна система Windows 11. Зад кода, с който обикновено се обозначават обновленията, на практика стои доста сериозна поправка на различни елементи в операционна система.

Оказва се обаче, че след инсталирането ѝ в компютрите започват да се появяват различни проблеми. Сред тях най-значителен е прегряването поради прекомерно натоварване на процесора. Освен това обаче започват да се наблюдават проблеми с печатането, ако имате инсталиран принтер, както и спирането на разнообразни други приложения.

Специалисти препоръчват поне за сега потребителите да избягват инсталирането на новата добавка за Windows операционната система. Тя е част от програма за ранен достъп, така че няма опасност да я получите автоматично, което е добрата новина в случая.

Microsoft вече е наясно с новите проблеми и вероятно се работи по нова версия за отстраняване на грешките. Докато не се появи т. нар. „стабилна версия“ обаче на потребителите се препоръчват да не бързат с обновленията на операционната система.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай