Шофьори на Tesla се забавляват с игри по време на движение

Това обаче създава опасения за безопасността на пътя

Шофьори на Tesla се забавляват с игри по време на движение | StandartNews.com

Компанията за производство на електрически и автономни коли Tesla е създала възможност за шофьорите да играят видеоигри по време на движение. Това се случва с помощта на масивните конзолни сензорни екрани в автомобилите.

„Направих го само за пет секунди и след това го изключих“, коментира собственикът на Tesla Винс Патън пред The ​​New York Times. „Удивен съм. За мен това просто изглежда опасно по своята същност."

Съобщава се, че функцията е налична от известно време. Като се има предвид, че компанията вече е изправена пред строг контрол за пускането на своята все още незавършена бета версия на Full Self-Driving системата, това може да повлияе зле на реномето ѝ. Всъщност Националната администрация за безопасност на движението по магистралите в САЩ наскоро започна официално разследване за сблъсъци на коли Tesla в стационарни превозни средства, докато софтуерът за самостоятелно шофиране Autopilot не е бил включен.

Струва си да се отбележи, че разсеяното шофиране остава основна причина за смъртни случаи при трафик в САЩ. И става само по-зле, като все повече шофьори откъсват очи от пътя, за да погледнат към смартфоните си.

Допълнително влошава нещата и това, че Tesla използва обикновена камера, която не е ефективна през нощта, за да наблюдава шофьора и да гарантира, че той активно обръща внимание и гледа пътя пред себе си. General Motors, от друга страна, внедри много по-надежден инфрачервен сензор за своята система за подпомагане на водача на име Super Cruise.

А ето тук ще прочетете още вълнуващи новини от технологичния свят!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай