Ревю на слушалките SteelSeries Arctis 3 Console – отличен звук и комфорт

Геймърската аудитория става все по-взискателна и покупката на нови геймърски слушалки се превръща във все по-сложна задача.

Ревю на слушалките SteelSeries Arctis 3 Console – отличен звук и комфорт | StandartNews.com

Геймърската аудитория става все по-взискателна и покупката на нови геймърски слушалки се превръща във все по-сложна задача. Затова и водещите производители инвестират все по-усилено в иновации, често конкурирайки по този показател дори създателите на лаптопи. Един пример за това е моделът SteelSeries Arctis 3 Console edition, който получихме съвсем наскоро в редакцията и и имахме възможност да тестваме.

Слушалките са оптимизирани за широк спектър от игрови конзоли - PlayStation, Xbox, Nintento Switch, както и за различни VR и мобилни устройства. Ето какво показва нашият преглед на възможностите на тези геймърски слушалки:

Първи впечатления и дизайн

Още при първия поглед в кутията на Arctis 3 Console прави впечатление, че слушалките изглеждат страхотно - с матово черно покритие, което им придава изискан и елегантен вид. Дизайнът е стилен и минималистичен. Когато ги взехме в ръце, установихме, че те освен това са много леки (едва 296 гр. по данни на производителя).

При поставяне на главата веднага се усеща, че наушниците им са много меки. Те са изработени от плюш, който създава усещане за комфорт. Този ефект се допълва и от гъвкавата лента за глава, която е и много лесна за регулиране, както и от лесният за изваждане и прибиране за секунди микрофон. Направи ни впечатление още, че дори и при продължително използване, липсва изпотяване на ушите, каквото има при повечето слушалки на пазара. Това прави Arctis 3 Console много подходящи за работа или гейминг в продължение на часове и ги прави още по-добър избор за игра през летните месеци.

Звук

Очакванията ни по отношение на звука също се оправдаха. Трябваха ни само няколко секунди, за да установим, че  разглежданите слушалки на SteelSeries осигуряват богат и ясен звук, с плътен бас. Това впечатление се затвърди и след тестване с няколко различни типа игри. Имахме възможност да използваме и вградената Surround sound технология, която допринася за пълноценно изживяване, особено при FPS игрите.

Микрофонът

се намира в лявата слушалка. В нея той е почти напълно прибран, а при необходимост се издърпва с едно лесно движение. След това също толкова бързо може да се прибере, за да не пречи.

Прави впечатление, че той е изработен с гъвкаво рамо така, че да може лесно да се регулира до желаната от използващия слушалките позиция. Всичко това позволява на микрофона да улавя дори и най-слабия звук, задоволявайки по този начин потребностите на всеки запален геймър.

Технически характеристики

Слушалките работят при честоти 20 - 22000 Hz, а чувствителността им е 98db. Свързват се с 3,5 мм. жак и разполагат със S1 драйвъри за високоговорители. Микрофонът е ClearCast с чувствителност -48 db и честота - 100Hz - 10000Hz. Управляват се лесно и интуитивно с приложението на SteelSeries.

В заключение

От тестовете, които направихме с Arctis 3 Console можем да обобщим, че това са едни от най-добрите слушалки, които сме използвали в този ценови диапазон (около 140 лв.). Със своята комфортна конструкция, кристално ясен звук. както и елегантен и опростен дизайн, слушалките са идеалното допълнение за ежедневието на всеки геймър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай