Qualcomm планира събитие за средата на ноември

На Snapdragon Summit 2022 се очаква да видим новата смартфон платформа Snapdragon 8 Gen 2

Qualcomm планира събитие за средата на ноември | StandartNews.com

Събитието Snapdragon Summit 2022 ще се проведе от 15 до 17 ноември, съобщиха официално от Qualcomm. В неговите рамки компанията обикновено представя най-модерните си и иновативни разработки, включително флагманския си процесор за смартфони с Android за следващата година.

Насрочените от Qualcomm дати за тазгодишното официално събитие Snapdragon Summit са малко нетрадиционни - компанията обикновено го провежда през декември, а миналата година беше обявен флагманският чип Snapdragon 8 Gen 1. Освен това Snapdragon Summit ще се завърне отново в Хавай след прекъсване, причинено от пандемията.

Най-очакваният нов продукт ще бъде новият флагмански процесор, който според актуализираната номенклатура на производителя се очаква да бъде наречен Snapdragon 8 Gen 2. По неофициални данни производството му по 4 nm технология ще бъде осъществено от тайванския изпълнител TSMC. По-рано беше съобщено, че чипът ще получи нестандартна конфигурация на процесора 1+2+2+3: едно ядро Arm Cortex X3, две Cortex A720, две Cortex A710 и три Cortex A510. Очаква се платформата да получи и графичен ускорител Adreno 740 и 5G модем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай