Първото електрическо Bugatti е… електрически скутер

Все още не се знае цената на луксозната тротинетка

Първото електрическо Bugatti е… електрически скутер | StandartNews.com

Благодарение на легендарната си история, Bugatti се е позиционирал като един от най-луксозните автомобилни производители. Комбинирайки високите скорости с новите технологии, въпрос на време е да видим от марката и техен автомобил с електрическо задвижване.

Първият електрически модел на компанията обаче ще е тротинетка. Новият е-скутер е резултат от партньорството на Bugatti с Bytech International. Той тежи само 15,8 кг и е изработен от магнезиева сплав. Максималната му скорост е 30 км/ч. Тя се постига благодарение на 700W електромотор.

Рамката на скутера е подчертана с атрактивни задни светлини, които осигуряват естетически външен вид, докато превозното средство е в движение. Моделът има мигачи, а неговият LED екран показва богат набор от известия. Те са свързани с използването на батерията, режима на каране, скоростта и състоянието на светлината. Скутерът предлага пробег от 35 км със своята 360 Wh батерия, която може да се презарежда лесно чрез стандартен контакт.

Пазарът на електрически превозни средства се развива бързо и Bugatti изглежда ще развива своя бизнес модел и по тази линия. Все още обаче няма информация за възможна дата на пускане на скутера. Няма и информация за цените, но можем да сме сигурни – най-малкото заради марката моделът няма да е никак евтин.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай