Продадоха неразопакован iPhone от първо поколение за 63 356 долара

На премиерата си - 29 юни 2007 г. - моделът е бил продаден за 599 щ. долара

Продадоха неразопакован iPhone от първо поколение за 63 356 долара | StandartNews.com

Оригинален неразопакован iPhone от първо поколение беше продаден на търг вчера за 63 356 USD. Това е модел iPhone с 8 GB памет, пуснат на пазара на 29 юни 2007 г. и продаван за 599 USD по онова време. Наддаването на търга на LCG Auctions започна в началото на февруари на цена 2 500 USD, като очакваната продажна цена е 50 000 USD. Бяха получени общо 27 наддавания. Окончателното е почти 106 пъти по-високо от стойността на смартфона през 2007 година.

Собственичката на оригиналния запечатан iPhone, Карън Грийн, сега много се радва, че не го е заменила за по-модерен iPhone. Може би това, което я е спряло, е, че когато преди три години се е появила в епизода на предаването "Лов на съкровища" на Доктора и Дивата, нейният iPhone е бил оценен на 5000 щ. долара. Това, което я убедило още повече да пусне смартфона на търг, било, че оригиналният неотворен iPhone е продаден за 39 340 долара през октомври миналата година и наистина аукционната къща твърдяла, че телефонът ѝ може да донесе "поне 50 000 долара".

Оказва се, че собственичката дължи благодарност на американските мобилни оператори за това, че са запазили iPhone запечатан през всичките тези години. В интервю за Business Insider по-рано този месец тя подробно разказва, че когато приятелите ѝ купили телефона, тя имала три мобилни номера от Verizon, а iPhone работел само с AT&T. Вместо да похарчи време и пари, за да премине към друг оператор, тя просто оставила iPhone настрана, увивайки го в дебелата си пижама.

Грийн решила да продаде джаджата едва сега, защото миналата година отворила собствено студио за козметични татуировки в Ню Джърси и трябвало да инвестира в новия бизнес. В противен случай щяла да запази рядко срещания смартфон още десет години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай