Представиха издръжливия смартфон Nokia XR21

Моделът не се страхува от вода под налягане

Представиха издръжливия смартфон Nokia XR21 | StandartNews.com

HMD Global официално представи смартфона Nokia XR21 в здрав корпус. Новият модел е сертифициран по MIL-STD-810H и IP69K. Последното показва много висока степен на защита срещу вода и прах. Смартфонът може да издържи на директно излагане на високи температури и на пръскане с вода под високо налягане от близко разстояние.

Екранът на устройството е защитен от най-издръжливото стъкло Gorilla Glass Victus на Corning. Самият дисплей е с диагонал 6,49 инча. В основата му е IPS матрица с Full HD+ резолюция и честота на опресняване 120 Hz. Екранът може да се управлява с мокри ръце или с ръкавици.

Смартфонът е базиран на осемядрен чип Qualcomm Snapdragon 695 (две ядра Cortex-A78 с честота до 2,2 GHz и шест ядра Cortex-A55 с честота до 1,7 GHz). Чипът включва и графично ядро Adreno 619. Модемът Snapdragon X51, вграден в процесора, осигурява свързаност от пето поколение (5G). Смартфонът разполага с 6 GB оперативна памет и 128 GB постоянна памет.

Блокът на основната камера на телефона се състои от два сензора - 64-мегапикселов сензор с оптика f/1,8 и 8-мегапикселов сензор с оптика f/2,2 за широкоформатна фотография. В предната част на устройството има 16-мегапикселова камера с оптика f/2,5.

Устройството получава батерия с капацитет 4800 mAh с поддръжка на бързо зареждане до 33 вата. Устройството работи с Android 12. Компанията обещава четиригодишна поддръжка на устройството, ежемесечно пускане на софтуерни актуализации за сигурност и поддръжка на три основни актуализации на Android.

Моделът ще се предлага в черен (Midnight Black) и зелен (Pine Green) цвят. Цената на смартфона Nokia XR21 е 499 британски лири. Устройството ще може да бъде закупено от началото на юли. Производителят не съобщава нищо за пускането на устройството на други пазари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай