Последната актуализация на Windows нарушава работата на браузърите Chrome, Edge и Firefox

Проблемът засяга малка част от потребителите на софтуерната платформа на Microsoft, които използват антивирусни продукти на ESET

Последната актуализация на Windows нарушава работата на браузърите Chrome, Edge и Firefox | StandartNews.com

По-рано тази седмица Microsoft пусна още една актуализация на сигурността в рамките на програмата си Patch Tuesday, която съдържа над 100 поправки на уязвимости в различни продукти. Оказа се, че инсталирането ѝ може да наруши работата на браузърите Chrome, Edge и Firefox. Смята се, че това се дължи на конфликт с антивирусните решения на ESET, инсталирани на устройствата на потребителите.

Според информацията, инсталирането на наскоро пуснатата кръпка за сигурност за Windows 11 и Windows 10 може да доведе до съобщение за грешка "Неуспешно стартиране на приложението правилно (0x000022) при стартиране на браузъра. Щракнете върху OK, за да затворите приложението".

Потребителите са съобщили за проблеми след инсталирането на кръпката чрез каналите за обратна връзка на Microsoft, включително портала за поддръжка. Един потребител отбеляза, че инсталирането на кръпката е засегнало функционалността на Chrome, Edge и Firefox, но не е засегнало Vivaldi и Brave. Също така се отбелязва, че премахването на актуализацията решава проблема със стартирането на браузърите. Известно е, че посочената грешка може да се появи на устройства с Windows 11 и Windows 10.

Според източника, проблемът засяга малка част от потребителите на софтуерната платформа на Microsoft, които използват антивирусни продукти на ESET. Съобщава се, че разработчиците от ESET вече са пуснали съответната поправка за разрешаване на конфликта с актуализацията на Microsoft, но тя се инсталира ръчно. Това означава, че потребителите, които са се сблъскали с този проблем, трябва сами да изтеглят и инсталират кръпката на ESET на своето устройство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай