Покупка на обзавеждане по интернет – възможно е

Няколко съвета как да минимизирате всички рискове, когато купувате онлайн.

Покупка на обзавеждане по интернет – възможно е | StandartNews.com

Когато говорим за обзавеждане на дома, все повече хора избират да купят своите мебели онлайн. Първо, защото е по-удобно, второ по-лесно е, разнообразието е изключително, а не на последно място отпада необходимостта да се пътува от магазин до магазин в търсене на идеалната мебел. И ако решението за поръчка на маса, столове за трапезарията или дивани става сравнително лесно, не така стои въпросът с покупката на мебели за банята, които да бъдат достъпни, но и съобразени с вашия интериорен дизайн. Но не и ако решите да пазарувате от доказани във времето и качествени магазини за обзавеждане. 

Електронните магазини промениха изцяло търговията, а възможността да разглеждате и сравнявате мебели и да намирате най-подходящите модели, сега е повече от лесна и достъпна. Освен това, в случай, че се нуждаете от кредит, може да вземете продуктите на изплащане с кредит от TBI. Всъщност решението къде да пазарувате - в реални или онлайн магазини за обзавеждане на баня е само първата стъпка в намирането на най-добрата сделка за мебели. 

И въпреки че купуването на нови мебели е вълнуващо, има известни рискове. Ето няколко съвета за това, как да минимизирате всички рискове, когато купувате мебели онлайн.

Разгледайте снимките

Много онлайн магазини публикуват множество снимки на мебели и трябва внимателно да разгледате всяка една. Обикновено магазинът публикува снимка на обзавеждането в декорирана стая, която подчертава мебелите.

Разгледайте колкото се може повече снимки, за да добиете представа как може да изглеждат мебелите във вашия дом.

Проверете размерите на мебелите

Внимателно проверете размерите на мебелите. Не предполагайте, че дадено нещо може да се побере там, където искате да отиде, снимките могат да бъдат измамни. Когато измервате стаята, бъдете пунктуални, уверете се, че вратите и коридорите няма да създават проблеми.

Помислете как мебелите ще влязат в стаята и ако е необходимо, потърсете за второ мнение относно внасянето им във вашия дом. Няма да е приятно да купите огромен диван за всекидневна и да разберете, че не може да влезе.

Прочетете описанието

Внимателно четете описанията на мебелите, които искате да купите. Имайте предвид, че има производители, които подбират внимателно формулировката си. Например, фурнирът или композитната дървесина идват от дървесна маса или синтетичен материал, а мебелите, изработени от тези материали, ще бъдат с по-ниско качество от мебелите, направени от масивна дървесина.

В допълнение към обобщеното описание, последвайте всички връзки или раздели, за да прочетете спецификациите, ако има такива. Потърсете информация за издръжливостта, конструкцията и инструкциите за почистване на мебелите.

Прочетете рецензиите

Много уебсайтове позволяват на клиентите да публикуват отзиви за покупки на мебели директно в сайта. Въпреки че една лоша рецензия не трябва непременно да ви отблъсне, все пак имайте едно наум.

Бъдете подозрителни към цветовете

Докато повечето сайтове правят всичко възможно, за да предоставят точни снимки, публикуването на снимки на мебели онлайн може да изкриви истинските цветове на мебелите. Някои по-тъмни мебели може да изглеждат по-светли онлайн.

Сравнете цените

Много малко интернет търговци продават единствени по рода си артикули. Можете да намерите повечето мебели, особено тези, които сглобявате сами, на десетки сайтове. Направете малко сравнително пазаруване, преди да купите, като потърсите три до пет магазина, които предлагат мебелите, които искате. Обърнете внимание на цената на артикулите, разходите за доставка, всички данъци и дали магазинът таксува за връщане на доставка.

Тук може да прочетете повече технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай