Събота,

PlayStation спира всички доставки на хардуер и софтуер в Русия

От: екип на Стандарт -
288
PlayStation спира всички доставки на хардуер и софтуер в Русия
A
A
A

Sony Interactive Entertainment, подразделението на Sony, което управлява популярната си конзола PlayStation, спира всички доставки на софтуер и хардуер в Русия.

„Sony Interactive Entertainment (SIE) се присъединява към световната общност в призивите за мир в Украйна“, каза говорителят на SIE Джо Тараборели в изявление, цитирано от The Verge . „Преустановихме всички доставки на софтуер и хардуер, пускането на Gran Turismo 7 и операциите на PlayStation Store в Русия.“ Тараборели добави, че Sony обяви дарение от 2 милиона долара на Върховния комисар на ООН за бежанците и неправителствената организация Save the Children, за да подкрепи засегнатите от инвазията.

В отделна публикация Bungie, която е в процес на придобиване от Sony, заяви, че работи за спиране на всички продажби и разпространение на Destiny 2 в Русия и Беларус. Играчите в тези страни ще продължат да имат достъп до вече закупено съдържание или да изтеглят безплатната версия, но засега новите покупки са задържани.

SIE следва примера на компании като Activision Blizzard, Epic Games, EA, CD Projekt Red, Ubisoft и Take-Two за спиране на продажбите в Русия. Производителят на Xbox Microsoft също спря „всички нови продажби на продукти и услуги на Microsoft“ в страната. Nintendo постави своя руски eShop в режим на поддръжка, тъй като неговият процесор за плащане спря обработката на рубли и забави Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp от предварително планираната дата на стартиране на 8 април поради „скорошни световни събития“.

Повече технологични новини може на намерите тук

 


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com