Новият смартфон-флагман на Samsung ще бъде представен през февруари

Всичко около моделите Galaxy S22 ще бъде разкрито на 9 или 25 февруари

Новият смартфон-флагман на Samsung ще бъде представен през февруари | StandartNews.com

Следващото голямо технологично събитие Samsung Unpacked ще е свързано с представянето на редица нови устройства. Най-очакван обаче е новият флагман на марката - Galaxy S22. Въпреки че все още не е потвърдено официално, това най-вероятно ще се случи на 9 февруари следобед.

Източници споделят с медии, че компанията се готви за този момент и дори има запазена зала. Като резервна дата се споменава и 25 февруари, която е непосредствено преди Световния мобилен конгрес в Барселона и звучи много логично, ако той се проведе по план.

На събитието се очаква да дебютират няколко смартфона от серията. Най-голям интерес за сега буди Samsung Galaxy S22 Ultra. Той ще има дизайн и възможности, подобни на моделите от по-голямата Note серия. Разликата от останалите е, че този апарат ще разполага със стилус S Pen, като ще има и специално място в корпуса си, където джаджата да бъде съхранявана.

Според изтеклата информация до сега се предполага, че Samsung Galaxy S22 и Galaxy S22 Plus може да се предлагат в бяло, черно, розово злато и зелено, а Samsung Galaxy S22 Ultra - в черно, бяло, зелено и тъмночервено.

Слуховете за сега гласят, че  Samsung Galaxy S22 ще има 6,06-инчов, S22 Plus - 6,55-инчов, а S22 Ultra - 6,81-инчов екран. Очаква се и трите модела да разполагат със 120Hz честота на опресняване, но това вероятно ще бъде съчетано с FHD+ резолюция за по-евтините варианти и QHD+ резолюция за Ultra.

При камерите предварителната информация сочи,  че за S22 и S22 Plus ще имат 50-мегапискселови основни, 12-мегапикселови ултрашироки и 12-мегапикселови телефото камери. Нещата не са толкова ясни за Ultra. Той може да има 108-мегапикселова основна камера, 12-мегапикселова ултраширока и две 10-мегапикселови телекамери.

В хардуерно отношение можем да очакваме чипсет Snapdragon 8 Gen 1 или Exynos 2200 в зависимост от региона, вероятно в комбинация със същите количества RAM и памет като при гамата S21. Това би означавало до 16 GB RAM и 512 GB памет в модела Ultra или 8 GB RAM и до 256 GB памет в другите модели. Неотдавна се появи и информация, в която се намекваше за до 1 TB памет за S22 Ultra.

Последният елемент, за който има изтекла информация, е батерията. В S22 тя ще е с капацитет 3700 mAh, в S22 Plus - 4500 mAh, а в S22 Ultra - 5000 mAh. Освен в Ultra, всички тези батерии ще бъдат по-малки от батериите в серията S21. Скоростта на зареждане на S22 Ultra обаче може да бъде подобрена, като е възможно да достигне 45 W.

Много вероятно е на събитието Unpacked 2022 да видим и някои други устройства на Samsung, като например Galaxy Tab S8. Всичко вероятно скоро ще се потвърди официално, а най-сигурното към момента според запознати е, че апаратът ще се появи през февруари.

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай