Новият Huawei Watch Ultimate е вдъхновен от ръчните часовници за гмуркане

Моделът е изработен от първокласни материали. Дисплеят е защитен със сапфир-кристал

Новият Huawei Watch Ultimate е вдъхновен от ръчните часовници за гмуркане | StandartNews.com

А1 стартира продажбите на смарт часовникa от най-високия клас на Huawei – Watch Ultimate. Моделът е изработен от първокласни материали, предлага високо ниво на водоустойчивост и 14-дневен живот на батерията. Часовникът е наличен на A1.bg и в магазините на телекома и се предлага както в брой, така и на изплащане.

Huawei Watch Ultimate е предназначен за потребителите, които ценят стила и предизвикателствата в живота. Корпусът му е вдъхновен от ръчните часовници за гмуркане и има диаметър от 48,5 мм.

Друга прилика с ръчните часовници от висок клас е употребата на аморфен метал, базиран на цирконий, за изработката на корпуса. Според Huawei по този начин часовникът е много по-здрав и издръжлив, което е от особена важност при екстремните спортове.

Друга интересна характеристика на модела е високата водоустойчивост, която позволява гмуркането на до 100 метра дълбочина. Huawei Watch Ultimate има четири режима на гмуркане, алгоритъм за декомпресия и може да следи скоростта на изкачване, за да задава безопасно темпо за потребителя.

Освен функциите за гмуркане, Watch Ultimate предлага изследване на наситеността на кислород в кръвта, следене на пулса, съня, стреса и ЕКГ анализ. Часовникът разполага и с новия режим Expedition, който е предназначен за активности сред природата, и показва полезна информация като маршрут, локация и др. Актуализация за него ще бъде налична през втората половина на април.

Екранът е LTPO AMOLED с кръгла форма и предлага 466х466 резолюция с 1000 нита яркост. Рамката е с керамично покритие за повече устойчивост, а дисплеят е защитен със сапфир-кристал. Батерията на часовника е с голям капацитет – 530 mAh, която може да се зареди от 0 до 100% за един час и да издържи до 14 дни с едно зареждане.

Huawei Watch Ultimate се предлага в две версии. Първата е със син пръстен на корпуса от аморфен метал в цвят металик, основна титаниева и допълнителна синя каишка от хидрогениран нитрилен каучук. Синята каишка има може да бъде удължена при гмуркане – за носене върху водолазен костюм. Втората версия е изцяло в черно – черен цвят на корпуса от аморфен метал и черна каишка от хидрогениран нитрилен каучук с възможност за удължаване.

Използваният иновативен материал за направата на каишките - хидрогениран нитрилен каучук, ги прави по-леки от традиционните гумени каишки, но в същото време по-устойчиви на омазняване, вода, опъване и износване.

Цената на Huawei Watch Ultimate започва от 43,99 лева на месец или 889,99 лева в брой с план Unlimited Ultra за моделът в черно, а този в синьо е наличен от 53,99 лева на месец или 1 109,99 лева в брой със същия план.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай